domingo, 3 de noviembre de 2013

BRA ELLER DÅLIG VINTER??

Den kanariska pressen skriver nästan dagligen om den just påbörjade vintersäsongen. Man rapporterar från politiska talesmän som sträcker på sig och talar varmt om den förväntade ökningen av turistillströmningen. Alla vill vara med ta åt sig äran när det går bra…! Men, går det verkligen sååå bra??

En kort tillbakablick visar att de senaste åren varit mycket bra för den kanariska turismen. För två år sedan slogs alla tidigare rekord, och i fjol hamnade slutsiffran bara alldeles under dessa rekordsiffror. För innevarande vinter öppnas hela 169 nya flyglinjer till Kanarieöarna, som kommer att operera 858 linjer totalt.  Gran Canaria kommer att operera med 273 linjer varav 55 är nya!

Ser vi på statistiken här intill så ser det också lovande ut. Så varför dessa frågetecken i inledningen?

Turistökningen under den kommande vinter beror i botten på att europeerna fått tillbaka förtroendet för öarna. Efter några år då det var “ute” att åka hit så har reformer och förbättringar gjort att folk vill komma tillbaka. Men samtidigt kan vi inte bortse från att situationen i Egypten spelar en stor roll. Flyg som varit tänkta att flyga till det krisande landet har nu omdirigerats till Kanarieöarna, Madeira och Marocko. Researrangörerna, som i de flesta fall, är ägare till egna flygplansflottor måste ha flygen i luften. Detta innebär att Kanarieöarna kommer att få ett relativt kraftigt överutbud på flygstolar. Detta innebär sänkta priser och sämre resultat för arrangörerna.


Så även om vi förmodligen kommer att kunna njuta av imponerande siffror under vintern, är det långt ifrån säkert att alla kommer att ropa hurra!

No hay comentarios:

Publicar un comentario